67 13 70 30
X-treme terrassegulv - praktisk med not&fjær endeskjøt

X-treme™ bambus terrassegulv - anbefalinger og forbehold

Selv de mest slitesterke og og stabile terrassegulvene har noen enkle retningslinjer du bør følge.

Bjelkeavstand
Hvert terrassebord er 185cm langt. Den ideelle bjelkeavstand er derfor 46,25cm (185cm delt på 4). Da får du alle skjøter oppå bjelken. Det er fullt mulig å skjøte utenfor bjelkene, men ikke mer enn 15cm. Anbefalt bjelkeavstand er da 30cm.

Gråning
Et bambus terrassegulv vil gråne over tid. Bambusen endrer karakter relativt raskt, sammenlignet med tre, før den stabiliserer seg.

Voksing av kuttflater
Vi anbefaler å pensle på et rakst strøk med voks på alle kuttflater. Endeflatene er alltid mer sårbare for fuktighet og oppsprekking. Bordene har allerede voks på not/fjær endeskjøtene fra fabrikk, så dette er kun nødvendig når du har delt et bord.

Endringer i overflaten
Bambus er et naturmateriale. Overflatesprekker og sprekker i kortenden kan forekomme og er normalt for dette materialet. Flis kan forekomme. Går man barføtt kan man få flis i foten.  Etter 2-3 sesonger med god rengjøring med egnet børste (se eget punkt), vil tilfellene av flising reduseres. Når terrassgulvet monteres med flat side opp vil endringer i overflaten være mer synlig, særlig etter regnvær. Jevnlig vedlikehold med olje reduserer også flising.

X-treme flat side tørr

X-treme flat side våt

 

 

 

 

 

 

 

Vedlikehold
Bruk silikonkarbid manuell børste eller maskin ifm rengjøring.

 Video av montering og rengjøring/vedlikehold.
OBS! Det benyttes alternative klips (Cobra) i videoen til de vi leverer (Phantom). Dette er ikke vesentlig for sluttresultat eller prinsippene for montering. Se bruk av maskinvask fra 2:15.