Vedlikeholdsfrihet

…hva betyr det egentlig?

“Vedlikeholdfri” har dessverre blitt et ganske slitt begrep etter hvert, også innen byggevarebransjen.

Vedlikehold vs Renhold

Grensegangen mellom de to er ikke alltid like tydelig, men vi mener det er en forskjell. Hvis vi bruker bilen som eksempel, så kanskje du støvsuger og vasker den jevnlig (renhold), mens innimellom skifter du olje og bremsevæske (vedlikehold). Når det gjelder en terrasse vil all for form beising eller oljing defineres som vedlikehold, mens fjerning av løv og spyling er renhold. 

Grader av vedlikeholdfrihet

Et sted midt i mellom renhold og vedlikehold har man det vi kan kalle “tungt renhold”, hvor man virkelig må skrubbe hardt eller bruke spesialvaskemidler for å få ut flekkene. Med en Fiberon-terrasse behøver du bare høytrykksspyle terrassen din. Tre-terrasser er flotte, men vi mener det er hevet over enhver tvil at at treverk krever mer innsats enn en Fiberon-terrasse med coating, hvis du skal holde den pen over tid.

Coating = ekte vedlikeholdfrihet

Alle Fiberon-terrasser leveres med PermaTech™  coating. Dette er en membran som ligger rundt kompositt-kjernen. Det finnes komposittprodukter i terrassemarkedet som leveres uten coating. Vi hevder at uten coating har du ikke ekte vedlikeholdsfrihet. Skitt, fett og flekker sitter hardere på en kompositt-terrasse uten coating. Se videoen nedenfor hvor vi sammenligner Fiberon med en konkurrent uten coating.