Slik produseres Fiberon komposittgulv

Resirkulert plast og trevirke

“Kompositt” betyr rett og slett at et produkt består av to eller flere komponenter. Fiberon terrassebord produseres av 50% resirkulert plast og 50% resirkulert trefiber. I praksis vil det si at alt plastavfallet vi er så flinke til å sortere faktisk blir brukt til noe nyttig. Våre brukte shampo- og brusflasker kombineres med trespon-avfall fra industri og byggebransje og blir til et vedlikeholdsfritt terrassegulv. Det kaller vi god resirkulering.

I denne videoen kan du følge hele prosessen fra avfall til ferdig produkt. Fiberon har sitt eget resilkuleringsanlegg og er rigget for produksjon av terrassegulv i stor skala. Vi tør påstå at ingen har kommet lenger teknologisk og miljømessig enn Fiberon innenfor produksjon av kompositt-terrassegulv.

Kompositt med full beskyttelse

Selv om kjernematerialet av kompositt er holdbart i seg selv, har ikke Fiberon stoppet sin produktutvikling av den grunn. Alle terrassebord fra Fiberon produseres nå med membran på 3 eller 4 sider. Membranen gir meget god motstandsdyktighet mot søl, fett,etc. Møkka penetrerer ikke inn i materialet og du tørker eller spyler det enkelt av.

 

Hva er egentlig "vedlikeholdfritt"?

Har ordet mistet sin betydning?

Läs mer